• Регистрация
Търси отговори на твоите въпроси ↑
Добре дошли в Zak.bg, където можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите. Регистрирайте се или влезте с вашия Facebook акаунт, за да събирате точки за всеки отговор.

Facebook група на Zak.BGСлучаен въпрос

+3 отговори

Какво означава дофинансиране?

0 гласа
попитан 2017 октомври 26 в Финанси от slavka stoyanova питащ (120 точки)

1 отговор

0 гласа

Мога да кажа за Дофинансиране, което се дава на бюджета на основни или средни училища, в които бройките на децата, в някои паралелки са под минималния брой за паралелките по действащата наредба на МОН. Например за начален етап минималния броя на деца в една паралелка трябва да е 14 /четиринадесет/.Ако в една паралелка има само 12 деца, то директорът на училището трябва с докладна записка до кмета на общината да иска дофинансиране  за тези две недостигащи до минималния брой ученици, като се учножи ЕРС за един ученик по 2. А ако има и други паралелки с недостиг на ученици до минималния брой-събират се всички бройки недостигащи ученици и се умножават по ЕРС. За прогимназиален етап минималния брой ученици в паралеките е 16 /шестнадесет/. Основното финансиране на училището е умножения действителен брой на децата в училището по ЕРС за едно дете. /ЕРС-единен разходен стандарт за един ученик, за една учебна година/. Общините в България са разделени на 7 групи и за всяка група има различен ЕРС. ЕРС се определят един или повече пъти годишно с Решения на МС /министерския съвет/. Кметът на общината внася искане до Общинския съвет, който на своя сесия, като точка от дневния ред, обсъжда и гласува Решение, с което утвърждава или не утвърждава исканата сума за дофинансиране на даденото училище. 

отговорени 22 януари от ico.r начинаещ (440 точки)

Подобни въпроси

0 гласа
1 отговор 20 прегледа
20 прегледа попитан 2017 декември 13 в Финанси от Пеци питащ (130 точки)
0 гласа
0 отговори 9 прегледа
0 гласа
1 отговор 16 прегледа
16 прегледа попитан 2016 ноември 22 в Финанси от Галя Мишева питащ (120 точки)
0 гласа
1 отговор 52 прегледа
52 прегледа попитан 2016 септември 28 в Финанси от mt питащ (120 точки)
0 гласа
0 отговори 30 прегледа
30 прегледа попитан 2016 юни 6 в Финанси от Ана питащ (120 точки)
ZAK - Защо и Как? Сайт за въпроси и отговори. · Всички права запазени! · Моля публикувайте линк към zak.bg при ползване на информация!
...