• Регистрация
Търси отговори на твоите въпроси ↑
Добре дошли в Zak.bg, където можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите. Регистрирайте се или влезте с вашия Facebook акаунт, за да събирате точки за всеки отговор.

Facebook група на Zak.BG


Полезни сайтове+1 глас
в Образование от питащ (130 точки)

1 отговор

0 гласа

Терминът се ползва най-често в бизнеса, като означава офис, от който се извършва логистика. Може да се извършва в рамките на едно предприятие или това да е спедиторска фирма, която предлага това като услуга на външни фирми за управление на техни стоки, суровини и материали.

Логистичните центрове (или още логистични паркове) са предприятия, които координират и контролират складово и транспортно обслужване и информационните услуги на различни компании. Логистичните паркове обединяват на едно място компании от различни отрасли, установяват нови стандарти в концепциите за развитие, дизайна и управлението на логистичните дейности.

Местоположението на логистичния център трябва да предоставя удобен достъп за транспорт по суша, а по възможност и по вода и въздух, осигурявайки ефективната дистрибуция на стоки към страната и региона. Освен стратегическото местоположение част от другите ключови характеристики на логистичния парк включват модерни площи и съоръжения, утвърден район и допълнителни услуги, офисни и търговски пространства с гъвкави разпределения, площи с температурен контрол - хладилни помещения.

Самите складови площи в логистичния център трябва да имат функционално и ефикасно разпределение, товарни рампи, лесен достъп, улесняващ товаро-разтоварните дейности от различни превозни средства, охрана, контролиран достъп, противопожарна инсталация.

Освен стопанска логистика има още:

  • инженерна логистика;
  • информационна логистика;
  • военна логистика;
  • заводска и вътрешнозаводска логистика;
  • логистика на пласмента.
от специалист (10.7K точки)

Подобни въпроси

+1 глас
2 отговори 2.3K прегледа
2.3K прегледа попитан 2014 август 1 в За живота от Ваня питащ (130 точки)
0 гласа
0 отговори 7 прегледа
7 прегледа попитан 28 януари в Образование от Ния Чиния питащ (120 точки)
0 гласа
0 отговори 120 прегледа
120 прегледа попитан 2018 февруари 19 в Образование от Lyudmila питащ (120 точки)
0 гласа
2 отговори 191 прегледа
191 прегледа попитан 2017 ноември 9 в Образование от ksuds_bs питащ (120 точки)
0 гласа
1 отговор 129 прегледа
129 прегледа попитан 2017 февруари 24 в Образование от Стилиян Костадинов питащ (120 точки)


ZAK - Защо и Как? Сайт за въпроси и отговори. · Всички права запазени! · Моля публикувайте линк към zak.bg при ползване на информация!

...