• Регистрация
Търси отговори на твоите въпроси ↑
Добре дошли в Zak.bg, където можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите. Регистрирайте се или влезте с вашия Facebook акаунт, за да събирате точки за всеки отговор.

Facebook група на Zak.BG


Полезни сайтове0 гласа
в Образование от питащ (120 точки)

1 отговор

0 гласа
Лейбър се нарича общ работник в Англия - момче за всичко. Но като такъв, колкото и да е заплащането, то често се оказва химера! А това е така, защото по принцип за тази работа се наемат нелегални емигранти или неквалифициани хора стават жертва на схемите с нелицензирани фирми (собственост на сънародници), които предлагат фиктивни договори, прибират таксите и безцеремонно поставят хората пред свършен факт. Така работниците са принудени да изберат по-малкото зло, като поемат риска да работят на черно при друг мошеник из земеделските ферми в провинациите. Идеята е, че езиковата бариера и липсата на елементарна правна култура, ще попречи на хората да се оплачат за нарушените си права и в същото време предоставя на работодателите шанса да не плащат или отлагат плащането на заплатите, държейки работниците в зависимо положение. Най-често обещават заплащане на месец, но трябва да се знае, че в Англия никога не се плаща на месец, а на седмица!

Като цяло, средностатическия и неквалифициран общ работник няма как да знае, че благоденствието в богатите държави се крепи преди всичко на жестока експлоатация и така е навсякъде по света, ако тръгнеш да търсиш работа в чужбина на сляпо и от зор, без да си проверил добре посредниците.
от
редактиран

Подобни въпроси

0 гласа
1 отговор 300 прегледа
300 прегледа попитан 2018 март 26 в Образование от dedimiti44 питащ (140 точки)
0 гласа
1 отговор 871 прегледа
871 прегледа попитан 2018 февруари 19 в Образование от Kateto питащ (120 точки)
0 гласа
0 отговори 254 прегледа
0 гласа
3 отговори 1.5K прегледа
1.5K прегледа попитан 2018 януари 22 в Образование от vilo питащ (120 точки)
0 гласа
1 отговор 1.1K прегледа
1.1K прегледа попитан 2017 октомври 27 в Образование от znaiko питащ (160 точки)


ZAK - Защо и Как? Сайт за въпроси и отговори. · Всички права запазени! · Моля публикувайте линк към zak.bg при ползване на информация!

...