• Регистрация
Търси отговори на твоите въпроси ↑
Добре дошли в Zak.bg, където можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите. Регистрирайте се или влезте с вашия Facebook акаунт, за да събирате точки за всеки отговор.

Facebook група на Zak.BG


Полезни сайтове
0 гласа
в Финанси от питащ (120 точки)

1 отговор

0 гласа

Преди хиляди години търговската система е била бартерна - хората разменяли помежду си най-различни неща, имащи определена стойност. С добива на метали идва и монетарната система. По-късно създават и книжен еквивалент на парите - банкнотите. А в наши дни измислиха и техният електронен вариант - биткойните. Терминът произлиза от английските думи bit - единица информация и coin - монета. Твърди се, че създателят на цифровата валута е Сатоши Накамото, работил по тяхното създаване от 2007 г. насам. Името е псевдоним на лице или група от хора, което освен това се приема с голям скептицизъм поради използването на английски, донякъде американски стил на писане и липса на надписи на японски. Затова се предполага, че Накамото е с британски произход. Косвени доказателства сочат връзка между патентна заявка за криптиране, подадена от Нийл Кинг, Владимир Оксман и Чарлз Брай на 15 август 2008 г., но и тримата отричат да имат връзка с името Сатоши Накамото. Биткойнът като виртуална валута е създаден от дигитални битове, за разплащане в новата ни дигитална епоха и е пуснат през 2009 г. Засега е нестабилен и силно вариращ до безбожни цени за една дигитална монета. Биткойните се очертават като следващата революция в Интернет, която набира скорост и най-вероятно ще промeни икономиката.

от
редактиран

Подобни въпроси

+2 гласа
1 отговор 672 прегледа
672 прегледа попитан 2018 март 26 в Финанси от ВАНЧЕТО питащ (140 точки)
+1 глас
0 отговори 499 прегледа
0 гласа
1 отговор 5.3K прегледа
5.3K прегледа попитан 2017 декември 13 в Финанси от Пеци питащ (200 точки)
0 гласа
0 отговори 324 прегледа
0 гласа
1 отговор 750 прегледа
750 прегледа попитан 2017 октомври 26 в Финанси от slavka stoyanova питащ (120 точки)


ZAK - Защо и Как? Сайт за въпроси и отговори. · Всички права запазени! · Моля публикувайте линк към zak.bg при ползване на информация!

...