• Регистрация
Търси отговори на твоите въпроси ↑
Добре дошли в Zak.bg, където можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите. Регистрирайте се или влезте с вашия Facebook акаунт, за да събирате точки за всеки отговор.

Facebook група на Zak.BG


Полезни сайтове
0 гласа
в Изкуство и култура от питащ (120 точки)

1 отговор

0 гласа

На староанглийски думата за здраве е "холи" - цял, а медицината, която разглежда човека като органична цялост, се нарича холистика. Според нея, за да сме здрави, трябва в оптимална степен да удовлетворяваме всички свои потребности, да интегрираме в себе си всичко онова, от което сме се отказали в името на морала или мирогледа си. Днес холистичната наука е известна като медицината "Ум-Тяло". Най-голям дял в нея се пада на Аюрведа и Дао. Официалната медицина, макар и отчасти, реабилитира древната холистика, като създаде новата специалност "Психо-невро-имунология". Според холистичната наука "здрав" означава "цял", но и "щастлив". Не е достатъчно да не сме болни; необходимо е да сме щастливи. Да сте се разболявали макар и веднъж по време на щастие? А да сте оставали здрави по време на нещастие? Само дето няма универсална рецепта за щастие и всеки трябва да я открие сам, защото всеки от нас е единствен, неповторим, уникален и това прави пътя към щастието единствен, неповторим, уникален. Няма значение с какво ще започнем пътя си към изцелението: със здравословно хранене, гимнастика или нещо друго. Важното е постепенно да прибавяме още и още: дишане, мудри, визуализация, мантра (утвърждение), музика, цветове, цветя, кристали, танци, релаксация, разходки, религия, вода, аромати, билки, масла, храна, спорт, изкуство и т.н., и т.н., за да задоволим колкото се може повече от своите потребности - всичко действа върху всичко и всичко се ползва от услугите на всичко. Коя философия на здравето ще изберем, решаваме само ние. По света има достатъчно техники за изцеление, от които всеки може да избере тази, която най-точно му приляга. Важното е да осъзнаем, че подходът към здравето е комплексен и че никой друг не може да направи това, което ние самите можем да направим за себе си. Другите (вкл. официалната медицина) могат само да ни подкрепят в нашия път към изцелението. Но пътя изминаваме ние.

от начинаещ (400 точки)

Подобни въпроси

0 гласа
1 отговор 480 прегледа
480 прегледа попитан 2018 януари 22 в Изкуство и култура от ico.r запознат (800 точки)
0 гласа
3 отговори 571 прегледа
571 прегледа попитан 2017 юни 29 в Изкуство и култура от Георги Делигеоргиев питащ (120 точки)
0 гласа
1 отговор 654 прегледа
654 прегледа попитан 2016 август 29 в Изкуство и култура от violeta_yaneva питащ (160 точки)
0 гласа
1 отговор 500 прегледа
500 прегледа попитан 2016 юни 28 в Изкуство и култура от Hohomok111 питащ (120 точки)
0 гласа
0 отговори 132 прегледа
132 прегледа попитан 2016 февруари 7 в Изкуство и култура от bonbonchy989 питащ (280 точки)


ZAK - Защо и Как? Сайт за въпроси и отговори. · Всички права запазени! · Моля публикувайте линк към zak.bg при ползване на информация!

...