• Регистрация
Търси отговори на твоите въпроси ↑
Добре дошли в Zak.bg, където можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите. Регистрирайте се или влезте с вашия Facebook акаунт, за да събирате точки за всеки отговор.

Facebook група на Zak.BG


Полезни сайтове
0 гласа
в Мода и красота от питащ (130 точки)

2 отговори

+1 глас
Грънджът (от англ. Grunge, наричан понякога и Seattle Sound) е течение в рок-музиката и по-точно стил в алтернативния рок, произлизащ от хардкор пънка, траш метъла, и инди рока. Грънджът се появява в северозападната част на САЩ, в градовете Сиатъл, Олимпия и Портланд и придобива популярност в края на 1980-те и началото на 1990-те години.

Заедно със стила в музиката в началото на 90-те се заражда и гръндж модата. Много хора смятат, че медиите отдавали прекалено значение на стила на обличане на гръндж музикантите и почитателите им, както и на други аспекти от локалната култура. Стилът на обличане бил смесица от пънкарски стил и облекла характерни за населението от Северозападния бряг. Гръндж модата не е била плод на преднамерен опит да се създаде привлекателен стил, а по-скоро резултат на ниската цена на тези дрехи и способността им да пазят топло в студения климат на района. Вместо медиите да се концентрират върху музиката, те отдали голямо значение на стила на обличане. В началото на 90-те, текстилната индустрия създала гръндж модата, определяйки високи цени на дрехите, които се смятали за популярни на гръндж сцената. Медиите определят грънджа като цялостна култура подобно на хипи. Това довело и до създаването на т.нар. гръндж жаргон, използван от почитаталите и членовете на групите и който се появява в статия в Ню Йорк Таймс. По-късно става ясно, че това е измислица на служител на звукозаписната компания Sub Pop.Докато тази мода обезпокоила почитателите в Сиатъл, музикантите продължили да се обличат както преди. Някои изпълнители извън района на Сиатъл също възприели модата. В света на рока скъпите облекла били заменени от обикновени дрехи като тениски, кецове и дънки. Много от почитателите също възприели простите дрехи, което довело до прекратяването на търговията на "гръндж" облеклата произвеждани от текстилната индустрия.

 

Изтпчник: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D1%8A%D0%BD%D0%B4%D0%B6#.D0.9C.D0.BE.D0.B4.D0.B0
от опитен (3.1K точки)
0 гласа
Гръндж модата е модата създадена чрез  взаимстване от опитните потребители на идеи за прости,удобни и практични дрехи изработени обаче от  скъпи материи.Типичен пример е прословутата шапка на Надежда Михайлова която тя носеше при протестите с/у Виденов-шапка на френски клошар от суперскъпа естествна кожа.
от

Подобни въпроси

0 гласа
2 отговори 860 прегледа
0 гласа
1 отговор 1.2K прегледа
0 гласа
1 отговор 742 прегледа
742 прегледа попитан 2017 декември 13 в Хоби от stormth питащ (140 точки)
0 гласа
1 отговор 1.1K прегледа
1.1K прегледа попитан 2017 декември 13 в Хоби от stormth питащ (140 точки)
0 гласа
2 отговори 3.2K прегледа


ZAK - Защо и Как? Сайт за въпроси и отговори. · Всички права запазени! · Моля публикувайте линк към zak.bg при ползване на информация!

...