• Регистрация
Търси отговори на твоите въпроси ↑
Добре дошли в Zak.bg, където можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите. Регистрирайте се или влезте с вашия Facebook акаунт, за да събирате точки за всеки отговор.

Facebook група на Zak.BG


Полезни сайтове




0 гласа
в Празници и обичаи от питащ (120 точки)

1 отговор

0 гласа

Има дума кремотартор и още се изписва като кремотартар. Произлиза от италиански cremor "гъст сок" de tartaro "от винена киселина").

Кремотартор (калиев тартарат или монокалиева сол на винената киселина), нарича се още и "чист винен камък" и се получава чрез обработка на сокове от различни плодове, където той естествено се съдържа. В състава на бакпулвера той играе ролята на подкислител. В домашни условия се замества с лимонтузу (лимонена киселина) или винена киселина.

хим. Ситен бял прах, кисел калциев тартарат, употребяван за разбухвател на тесто.

от специалист (10.7K точки)

Подобни въпроси

0 гласа
1 отговор 370 прегледа
370 прегледа попитан 2020 април 29 в Празници и обичаи от Катинко питащ (120 точки)
0 гласа
1 отговор 483 прегледа
483 прегледа попитан 2017 ноември 9 в Празници и обичаи от Пламен Стан питащ (190 точки)
0 гласа
1 отговор 2.9K прегледа
2.9K прегледа попитан 2017 ноември 9 в Празници и обичаи от Mtodorova питащ (120 точки)
0 гласа
1 отговор 712 прегледа
712 прегледа попитан 2017 февруари 9 в Празници и обичаи от Nadia питащ (120 точки)
0 гласа
1 отговор 601 прегледа
601 прегледа попитан 2016 януари 27 в Празници и обичаи от Ясена питащ (120 точки)


ZAK - Защо и Как? Сайт за въпроси и отговори. · Всички права запазени! · Моля публикувайте линк към zak.bg при ползване на информация!

...