• Регистрация
Търси отговори на твоите въпроси ↑
Добре дошли в Zak.bg, където можете да питате хора със знания и опит, както и да споделите знанията и опита си с другите. Регистрирайте се или влезте с вашия Facebook акаунт, за да събирате точки за всеки отговор.

Facebook група на Zak.BG


Полезни сайтове
0 гласа
в Технически от питащ (130 точки)

1 отговор

+1 глас

Няма дума  конвеционален  правилното изписване е конвенционален.

Един инверторен климатик е чувствително по-икономичен от конвенционален климатик и успява да поддържа по-постоянна температура в помещението.

Инверторните климатици имат вграден електрически преобразувател и компресорът на външното тяло работи с променливи обороти.

от специалист (10.7K точки)
Използването на инвертор (преобразовател на променливото напрежение в постянно) за захранването на компресора дава името на климатика.
Необходимоста от инвертор е заради по-лесното регулиране на оборотите (респективно мощноста) на правотоковия двигател. Чрез плавното регулирането на мощноста се постига лесно подържане на зададената температура. Компресора може да бъде и с променливотоков мотор, но тогава се използва честотно/напреженов конвертор.
 При конвенционалните, компресора е с обикновен променливотоков мотор и работи до постигането на зададена температура, и се включва отново след достигането на друга определена температура. Поради невъзможноста от честото включване, двете температури не може да са много близки.

Подобни въпроси

0 гласа
1 отговор 927 прегледа
927 прегледа попитан 2014 октомври 24 в Технически от Добрев питащ (130 точки)
0 гласа
1 отговор 972 прегледа
0 гласа
0 отговори 485 прегледа
0 гласа
1 отговор 1.3K прегледа
1.3K прегледа попитан 2017 октомври 26 в Животни от АлДТодоров питащ (120 точки)
0 гласа
0 отговори 802 прегледа
802 прегледа попитан 2017 март 6 в Образование от Анелия Аврамова питащ (140 точки)


ZAK - Защо и Как? Сайт за въпроси и отговори. · Всички права запазени! · Моля публикувайте линк към zak.bg при ползване на информация!

...